Українцям обіцяють довгоочікуване падіння цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям обіцяють довгоочікуване падіння цін на бензин

Енергетика
1029
Сьогодні є всі передумови до зниження цін на нафтопродукти в Україні. Таку думку висловив експерт ринку нафтопродуктів Сергій Куюн, коментуючи падіння цін на бензин А-95 (Євро) в більшості країн Євросоюзу, пише УНН.
За його словами, якщо сьогоднішня ситуація збережеться такою, якою вона є, то в травні можна очікувати зниження цін на 20-30 копійок по кожній марці нафтопродуктів.
"Це нормальне явище, коли наші тенденції відстають від європейських. Європейський ринок більш чуйний, реагує більш оперативно на зміну, бо там ці ціни формуються на біржах. Тому звичайно ми слідуємо десь із запізненням 2 - 3 тижні. Це викликано великим вмістом запасів на складах і тривалою за часом логістикою і так далі", - зазначив співрозмовник агентства.
Експерт зазначив, що сьогодні є всі передумови до зниження цін на нафтопродукти в Україні. "Я вважаю, що якщо сьогоднішня ситуація збережеться такою, як вона є, то в травні можна очікувати зниження цін на 20-30 копійок по кожній марці нафтопродуктів. На мою думку, першим, швидше за все, подешевшає дизельне паливо, тому що там передумов більше. Що стосується бензину, то є вже всі фактори, які підштовхнуть вже на поточному тижні ціни вниз", - сказав Куюн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас