Нафта WTI подешевшала до мінімального за 4 місяці рівня, торгується біля 97 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подешевшала до мінімального за 4 місяці рівня, торгується біля 97 дол. за барель

Енергетика
103
Нафта марки WTI дешевшає в понеділок на тлі результатів виборів у Франції та Греції, які підвищили побоювання, що зусилля Європи у сфері бюджетної економії можуть зійти нанівець, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $ 1,53 (1,55%) відносно рівня 4 травня - до $ 96,96 за барель.
Раніше в ході торгів ціна ф'ючерсів опускалася до $ 95,34 за барель - мінімуму за 4 місяці.
За підсумками торгів в п'ятницю ці контракти подешевшали на $ 4,05 (3,95%) - до $ 98,49 за барель - найнижчого значення на закриття ринку з 7 лютого.
Негативом для ринку стали сигнали того, що новим президентом Франції обраний кандидат від соціалістичної партії Франсуа Олланд, передвиборна позиція якого передбачала пом'якшення заходів бюджетної економії в країні.
Парламентські вибори у Греції завершилися перемогою партій, налаштованих проти європейських програм порятунку країни, що поставило під питання здатність Греції провести узгоджені з ЄС реформи.
"Сукупність кількох факторів штовхає вниз нафтовий ринок, - відзначив аналітик CMC Markets Asia Pacific Pty в Сіднеї Майкл Маккарті. - Результати виборів у Франції та Греції привели інвесторів в замішання, так само як і дані про ослаблення темпів відновлення американського ринку праці" .
Число робочих місць в економіці США збільшилося в квітні на 115 тис., що є мінімальним підвищенням за шість місяців, повідомило міністерство праці країни 4 травня. Аналітики в середньому прогнозували зростання кількості робочих місць минулого місяця на 160 тис.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures знизилося на $ 0,92 (0,81%) - до $ 112,26 за барель. У п'ятницю ці контракти впали в ціні на $ 2,9 (2,5%) - до $ 113,18 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас