Точка зору: У травні євро залишиться під тиском — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: У травні євро залишиться під тиском

Валюта
483
За прогнозами експертів, в Україні курс євровалюти в травні буде на рівні 10,40 грн.
Боргова криза в єврозоні продовжить чинити тиск на євро в травні. Курс євровалюти на міжнародному ринку в цей період, за прогнозами експертів компанії Weltrade, може знизитися до 1,3000. В Україні він, відповідно, буде на рівні 10,40 грн.
Додатковим фактором тиску виступає економіка США. Оскільки вона вже стоїть на виході з кризи 2008-2009 років, зміцнення долара призводить до відносного зниження євро. Водночас істотний вплив на ринок в травні буде надавати політична ситуація в єврозоні, зокрема, вибори у Франції, перемогу в яких пророкують соціалісту Франсуа Олланду. Позиція цього кандидата щодо більш активного втручання Європейського центрального банку (ЄЦБ) в рефінансування боргів країн єврозони може призвести до напруженості між двома країнами лідерами Євросоюзу (ЄС), оскільки Німеччина категорично проти даної політики.
Пильна увага інвесторів також буде прикута до ситуації в Іспанії. У цій країні назріває одночасно декілька криз. По-перше, криза безробіття, яка вже досягла 24% працездатного населення країни. По-друге, криза банківської системи, де обсяг неповернутих і прострочених більше кварталу кредитів досяг 34% - максимального рівня більш ніж за 10 років. По-третє, відмова від виконання графіка скорочення дефіциту бюджету в узгоджених рамках з ЄЦБ, Міжнародним валютним фондом (МВФ) і основними країнами-донорами. У разі розвитку кризи в Іспанії за сценарієм Греції коштів для порятунку третини економіки ЄС може не вистачити.
"Якщо політична та фінансова влада єврозони впорається з поточними проблемами в регіоні, в разі відсутності значущих катаклізмів, таких, як відкрита війна в Ірані, дефолти Італії, Іспанії, Греції та Португалії, то коливання євро на міжнародному ринку в травні можливе в діапазоні $1,3000-1,3400", - прогнозує Сергій Борийчук, експерт аналітичного відділу компанії Weltrade.
Нагадаємо, вартість євро відносно долара США за підсумками квітня знизилася на 0,78% до 1,3238, до гривні - на 0,28% до 10,57 грн.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас