Парламент Аргентини повністю схвалив націоналізацію нафтовидобувної YPF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Аргентини повністю схвалив націоналізацію нафтовидобувної YPF

Енергетика
145
Палата депутатів, нижня палата парламенту Аргентини, схвалила законопроект про націоналізацію 51% акцій нафтовидобувної YPF SA, яка є дочірньою структурою іспанської Repsol YPF SA, повідомляє агентство Bloomberg.
Законопроект було схвалено 307 голосами " за" при 32, які проголосували "проти".
Наприкінці квітня законопроект було схвалено Сенатом, верхньою палатою аргентинського Конгресу, тепер закон надійде на підписання до президента Христини Фернандес де Кіршнер.
Згідно з опитуваннями, націоналізацію YPF підтримують близько 62% аргентинців.
Головним виконавчим директором YPF, як очікується, буде призначено один з керівників нафтосервісної компанії Schlumberger, громадянин Аргентини, Мігель Галуччіо.
Фернандес де Кіршнер заявила, що причиною націоналізації стало зростання обсягів імпорту нафти та нафтопродуктів в Аргентину, які практично подвоїлися за 2011 рік і досяглися $9,4 млрд, при небажанні YPF збільшувати інвестиції в нафтовидобувну галузь країни. Іспанська Repsol, якій поки належить 57,4% акцій YPF, відкидає ці обвинувачення й заявляє, що з часу придбання частки в YPF в 1999 році інвестувала в країну понад $20 млрд.
YPF, яка була приватизована в 1993 році, є найбільшою нафтовидобувною компанією Аргентини, забезпечуючи 34% видобутку нафти і володіючи 54% НПЗ на території країни.
Акції Repsol подешевшали на 21% з часу оголошення рішення про націоналізацію 16 квітня, АДР YPF за той же період обвалилися на 27%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас