Fitch підтвердило рейтинг Литви "ВВВ" зі "стабільним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг Литви "ВВВ" зі "стабільним" прогнозом

Казна та Політика
110
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті Республіки Литва на рівні "ВВВ", РДЕ в національній валюті на рівні "ВВВ+", короткостроковий РДЕ "F3", а також "стабільний" прогноз за всіма рейтингами, повідомляється в прес-релізі агентства.
"Прогрес в справі скорочення дефіциту бюджету, відновлення конкурентоспроможності економіки, зниження зовнішнього боргу і стабілізація банківського сектора вказують на поліпшення кредитного профілю країни, - зазначає помічник директора групи з європейських економік, що розвиваються, Fitch Мікеле Наполітано. - Проте криза єврозони збільшила економічні ризики".
Дефіцит бюджету Литви досяг в кінці минулого року 5,5% ВВП, знизившись з 9,4% за підсумками 2009 року. У поточному році показник планується знизити до 3%, що, на думку експертів Fitch, здійсненно. Зростання економіки, за прогнозами агентства, складе в 2012 році 2,5% проти 5,9% в 2011-му на тлі рецесії в єврозоні. У майбутньому році ВВП Литви збільшиться на 3,7%.
Рейтинги країни підтримують високі показники доходу на душу населення і людського капіталу. Поліпшення європейської макроекономічної і фінансової обстановки буде сприяти підвищенню рейтингів Литви в майбутньому, як і виконання завдання зі скорочення дефіциту бюджету до 3%.
У той же час сильна рецесія економіки єврозони, куди країна направляє 33% експорту, а також суттєве погіршення ситуації у фінсекторі можуть призвести до негативних рейтингових дій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас