Бюджетна авіакомпанія Коломойського не змогла уникнути банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетна авіакомпанія Коломойського не змогла уникнути банкрутства

1244
Датська бюджетна авіакомпанія Cimber Sterling, підконтрольна українському бізнесменові Ігорю Коломойському, оголосила про банкрутство після того, як власники позбавили авіаперевізника фінансової підтримки.
"З цієї причини рада директорів ухвалила рішення оголосити компанію банкрутом", - йдеться в заяві Cimber Sterling.
Раніше повідомлялося що Mansvell, що володіє також шведськими авіакомпаніями Skyways і City Airline, збиралася консолідувати регіональних гравців у Скандинавії, щоб у майбутньому створити великого авіаперевізника на базі Cimber Sterling.
Нагадаємо, Коломийський придбав Cimber Sterling в червні 2011 року. Компанія обійшлася бізнесменові у $31,8 млн.
Коломойський, якому журнал Forbes відвів третє місце серед українських багатіїв зі статком $2,5 млрд, володіє також найбільшою в Україні авіакомпанією АероСвіт, половиною найбільшого в країні банку - ПриватБанку, а також низкою енергетичних та хімічних компаній, медіаактивами.
Cimber Sterling, маленький суперник скандинавської SAS, фінської Finnair і норвезької Norwegian Air Shuttle, постраждала від жорсткої конкуренції серед недорогих авіаперевізників і зростання витрат після розширення в домашньому скандинавському регіоні.
Cimber Sterling заявила, що постарається зберегти якомога більше число операцій під час перетворення. При цьому авіакомпанія повідомила, що пасажирські квитки відтепер "недійсні", а сайт Cimber передає про скасування всіх рейсів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас