Лубківський: Перенесення дати проведення Євро-2012 не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лубківський: Перенесення дати проведення Євро-2012 не буде

902
Дата чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який повинен відбутися в Україні та в Польщі, змінюватися не буде.
Про це заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський за результатами засідання виконавчого комітету УЄФА, передає Інтерфакс.
"Так, є певні звернення європейських політиків в УЄФА, з'являються заяви в ЗМІ, але офіційна позиція УЄФА, яка була оприлюднена за результатами засідання останнього виконкому УЄФА перед турніром, - вичерпна і зрозуміла. Більше того, під час засідання питання перенесення турніру не розглядалося навіть теоретично. Це неможливо ні з технічної, ні з будь-якої іншої точки зору", - сказав він.
При цьому Лубківський відзначив, що, незважаючи на деякі інтерпретації цієї інформації в ЗМІ, операційний директор УЄФА Events SA Мартін Каллен ніколи не робив заяв щодо переформатування фінальної частини Євро-2012.
У той же час УЄФА в рамках засідання координаційної групи з підготовки Євро-2012 поінформувала українську делегацію про занепокоєння, викликане в середовищі європейських політиків і ЗМІ політичною ситуацією в Україні.
"Нехай УЄФА, як спортивна організація, ніколи не втручається в питання політики, європейський футбольний союз попросив українську делегацію донести ці настрої до компетентної влади", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті УЄФА в понеділок.
На засіданні в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні (Швейцарія), яке пройшло під головуванням президента УЄФА Мішеля Платіні, брали участь представники урядів Польщі та України, представники національних агентств, відповідальних за підготовку до турніру, президенти польської і української футбольних асоціацій, директори місцевих організаційних комітетів та члени виконавчого комітету УЄФА.
Засідання пройшло за 39 днів до матчу-відкриття Євро-2012, який відбудеться 8 червня у Варшаві, і було присвячено огляду поточного стану підготовки до чемпіонату. Під час обговорення було відзначено досягнутий прогрес і готовність всіх основних споруд, зокрема, стадіонів та аеропортів.
Ретельному розгляду піддалася ситуація із забезпеченням безпеки в світлі недавніх подій в Дніпропетровську.
Раніше повідомлялося про те, що Європейська футбольна федерація може ухвалити рішення про перенесення запланованого на літо чемпіонату Європи з футболу через ситуацію в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас