Частково вільна. Україна ділить з Південним Суданом 130-е місце у рейтингу свободи ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частково вільна. Україна ділить з Південним Суданом 130-е місце у рейтингу свободи ЗМІ

194
Сьогодні, 1 травня, правозахисна організація Freedom House оприлюднила звіт про стан свободи преси в світі. Згідно зі звітом, ситуація в Україні за минулий рік погіршилася, а рівень свободи преси оцінюється як частково вільний.
Як повідомляється, країни, які набрали від 30 до 60 балів, вважаються частково вільними (менше 30 - вільними, більше 60 - невільними).
Україна отримала 59 балів і ділить 130-е місце з Південним Суданом. Україна випередили такі країни, як Мозамбік, Сьєрра-Леоне, Нігер, Нігерія, Бутан, Мавританія та інші.
Таким чином, Україна погіршила свій показник, у порівнянні з попереднім роком, і ледь втрималася серед країн з частково вільною пресою біля самої межі з невільними. Згідно з Freedom House, падіння стало результатом зростаючого контролю над засобами інформації з боку влади.
"Україна почала падіння в минулому році і, як і раніше, продовжує рухатися до невільних країн", - зазначила в інтерв'ю Радіо Свобода аналітик Freedom House у справах свободи преси в Середній і Східній Європі та Євразії Сільвана Хабданк-Колачковська.
При цьому серед пострадянських країн, крім країн Балтії, в Україні ситуація ще далеко не найгірша. Трохи краще становище зі свободою преси в Грузії, де відзначено значне поліпшення, і Молдові, решта країн мають невільну пресу, повідомляють правозахисники. Білорусь, Узбекистан і Туркменістан потрапили до вісімки найгірших в світі.
Лідерами рейтингу стали Фінляндія, Норвегія, Швеція, Бельгія, Данія, Люксембург, Голландія та Швейцарія. США розташувалися на 22-му місці, а Росія на 172-му. При цьому, зазначають правозахисники, головним результатом дослідження свободи преси в світі за минулий рік стало поліпшення в арабському світі.
Нагадаємо, минулого року Україна отримала 56 балів і поділила 121-е місце з Колумбією і Сейшельськими островами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас