У Донецьку псевдоміліціонери грабували квартири під приводом перевірки сигналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку псевдоміліціонери грабували квартири під приводом перевірки сигналізації

Кримінал
211
У Донецьку співробітники УБОЗ припинили злочинну діяльність угрупування, учасники якого, використовуючи форму співробітників міліції, здійснювали розбійні напади на квартири мешканців Донецька.
Як повідомили в УБОЗ, діяльність угруповання характеризувалася чітким розподілом ролей та високим рівнем конспірації. Міліція встановила, що згідно з розробленим планом, лідер групи визначав місце та об'єкт злочину.
Двоє активних членів, переодягнувшись у міліцейську форму, під приводом перевірки сигналізації потрапляли до квартир громадян, де здійснювали розбійний напад. Сам же лідер і ще один учасник угруповання перебували в автомобілях поблизу від місця злочину і вели спостереження, щоб попередити можливу небезпеку і забезпечити шляхи відходу виконавців нападу.
Як повідомляється, отримані від нападів кошти та цінності розподілялися між учасниками. Співробітникам УБОЗ вдалося вийти на слід зловмисників, і в результаті проведення спецоперації всі четверо були затримані. Під час проведення десяти обшуків за місцями проживання фігурантів та в автомобілях вилучено знаряддя скоєння злочинів та ювелірні вироби, розпізнані потерпілими.
Міліція порушила щодо фігурантів кримінальну справу за різними статтями Кримінального кодексу. Слідство довело причетність затриманих до двох розбоїв, в результаті яких потерпілим завдано збитків на суму понад 3,3 мільйона гривень. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас