Іспанія офіційно увійшла в рецесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія офіційно увійшла в рецесію

Казна та Політика
1831
Економічні показники Іспанії знижуються вже протягом двох кварталів поспіль. Таким чином, в цій країні офіційно визнано початок рецесії.
Четверта за величиною економіка єврозони офіційно вступила в рецесію. У першому кварталі 2012 року економічні показники Іспанії знизилися на 0,3 відсотка, в порівнянні з трьома останніми місяцями минулого року. Якщо проводити порівняння з першим кварталом 2011 року, динаміка зростання становить мінус 0,4 відсотка. Про це повідомив Національний інститут статистики в Мадриді.
У четвертому кварталі 2011 року ВВП Іспанії також скоротився на 0,3 відсотка, нагадує агентство dpa. Таким чином негативні показники економічного зростання в цій країні зберігаються протягом двох кварталів поспіль, що є достатньою умовою для того, щоб визнати початок рецесії.
Кілька днів тому американське рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило кредитний рейтинг Іспанії відразу на два пункти. Своє рішення аналітики обґрунтували важкою економічною та бюджетною ситуацією в цій країні. В оприлюдненій 26 квітня заяві S&P сказано, що рейтинг Іспанії знижується з А до ВВВ- з негативним прогнозом.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас