Дружина Лужкова будує в Європі готельну імперію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружина Лужкова будує в Європі готельну імперію

563
Продавши свій основний російський актив - "Інтеко" - дружина Юрія Лужкова Олена Батурина вирішила зайнятися будівельним бізнесом в Старому Світі.
"Я роздумую про те, щоб вийти на європейський ринок нерухомості, причому не тільки як інвестор, а й як девелопер, як будівельник. Можливо, я зроблю це шляхом придбання європейської компанії, швидше за все - в Німеччині або Австрії", - заявила вона.
За її власними словами, її статки зараз перевищують $1 млрд, з яких близько $700 млн вона має намір вкласти в створення двох інвестиційних фондів для реалізації девелоперських проектів в Європі та США.
Одночасно з цим, в Середземномор'ї Олена Батурина хоче створити власну імперію готелів. "Зараз ми дивимося на Францію, Бельгію і Середземноморське узбережжя Африки. Якщо я вирішу реалізувати всі можливості, які я побачу, мені, мабуть, знадобиться близько 3,5 млрд євро", - сказала Батурина.
В даний час їй належить п'ять готелів в Європі, включаючи Grand Tirolia в Австрії та Morrison в столиці Ірландії, який росіянка купила місяць тому за 22 млн євро.
До 2015 року Батурина планує придбати або керувати, "щонайменше 14 готелями в різних країнах світу".
Вона розповіла, що розраховує створити мережу чотиризіркових готелів в Європі, для чого жінка-підприємець планує використовувати близько 300 млн євро своїх особистих коштів, а також задіяти близько 600 млн євро сторонніх інвесторів.
Також Батурина зізналася, що більшу частину часу зараз проводить на території Австрії, а також у Великобританії, де навчаються дві її дочки.
У бесіді з Bloomberg Батурина також зазначила, що планує вкласти близько $100 млн у свою благодійну організацію Be Open Foundation, яку вона створила в квітні цього року. У рейтингу журналу Forbes у квітні 2012 року дружина екс-мера Москви зайняла сімдесят сьоме місце, за рік опустившись на 50 позицій. Її статки, за оцінкою видання, знизилися на $100 млн - до $1,1 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас