"Регіонал": Пеня за несплату ЖКП не спрацює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонал": Пеня за несплату ЖКП не спрацює

268
Пеня за несплату житлово-комунальних послуг, яку пропонує ввести Мінрегіонбуд, не спрацює. Таку думку висловив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, нардеп від Партії регіонів Ігор Лисов.
"Цей 0,1% передбачений на законодавчому рівні, але зазвичай це не працює. Підвищення платіжної дисципліни відбудеться лише в одному випадку - коли люди відчують себе власниками квартир, коли вони зрозуміють, що купують якісні послуги і за них треба заплатити. Необхідно, щоб були створені ОСББ, і тоді вони самі будуть розбиратися один з одним, і ця несплата платежів буде просто ліквідована", - зазначив він.
"Ті люди, які не можуть платити, мають чіткий державний механізм, який називається субсидією. Люди, які не можуть платити, повинні одержувати такі дотації, щоб не страждали ті структури, які знаходяться на ринку надання комунальних послуг. А зараз це все відбувається через ЖЕКи, яким все одно, вводять чи ні якусь пеню. З такими тенденціями люди взагалі нічого платити не будуть", - сказав Лисов.
Парламентарій зазначив, що люди вчасно і регулярно будуть платити за ЖК-послуги тільки у випадку, коли ці послуги будуть надаватися їм постійно, без будь-яких перебоїв і проблем.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас