Продавці бензину домовились з АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продавці бензину домовились з АМКУ

Енергетика
379
Антимонопольний комітет України, асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" і її члени - оператори ринку нафтопродуктів уклали угоду, яка спрощує інформаційні взаємовідносини сторін, пише ЛігаБізнесІнформ.
Як повідомили в прес-службі АМКУ, у відповідності з підписаним документом члени асоціації щомісячно надаватимуть інформацію про свою діяльність комітету в електронному вигляді. Мова йде про кількість та місцезнаходження АЗС; обсяги реалізації нафтопродуктів по окремих автозаправних комплексах; обсяги та вартість імпорту; обсяги та вартість палива, закупленого на внутрішньому ринку; оптові і роздрібні ціни реалізації тощо.
База даних впроваджена на виконання програми економічного розвитку на 2010-2014 роки "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженої указом президента з метою спрощення ведення бізнесу, а також згідно з меморандумом про спільні дії зі створення сприятливого середовища для розвитку добросовісної конкуренції, підписаного в минулому році між комітетом і асоціацією.
Від імені комітету угоду підписав державний уповноважений Сергій Нетудихата, асоціації - її президент Леонід Косянчук. Також співпрацю скріпили підписами керівники ТОВ Золотий екватор, ПІІ Лукойл-Україна, ПП Окко-Нафтопродукт, ПП Окко-Бізнес, ТОВ Паралель М лтд і ТОВ Альянс Холдинг.
Як зазначив держуповноважений, вперше створений програмний продукт, який буде забезпечувати акумулювання та аналіз інформації щодо діяльності операторів ринку нафтопродуктів. Це дозволить комітету здійснювати постійний моніторинг стану конкуренції на ринку зручним для відомства та бізнесу способом.
Як зауважив Косянчук, починається вже зовсім інший рівень співпраці. За його словами, такий режим взаємодії може стати зразком і для інших галузей.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас