Нідерланди сідають на жорстку економдієту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди сідають на жорстку економдієту

Казна та Політика
367
Парламент Нідерландів, незважаючи на відставку уряду, схвалив широку програму жорсткої економії.
Тимчасовому уряду на чолі з виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Марком Рютте завдяки підтримці трьох опозиційних партій ледве вдалося забезпечити більшість для проведення відповідного законопроекту, зазначає dpa.
Тепер правоцентристський уряд може скоротити соціальні витрати і підвищити податок на додану вартість, щоб заощадити заплановані 12,3 млрд євро. Європейській комісії в Брюсселі кабінет може рапортувати, що Нідерланди не порушать критеріїв пакту про стабільність, згідно з якими нова заборгованість не може перевищувати 3% від обсягу внутрішнього валового продукту (ВВП).
Як довго Нідерландам вдасться дотримуватися цих критеріїв, поки неясно. Схвалений парламентом закон розрахований максимум до вересня, оскільки 12 вересня в країні відбудуться дострокові вибори.
Коаліційний уряд, що складається з правих лібералів і християнських демократів, оголосив про вихід у відставку після того, як через конфлікт з правопопулістською Партією свободи Герда Вілдерса він втратив більшість в парламенті. Опозиція відкидає програму економії, вважаючи, що це - не найкращий спосіб боротьби з кризою.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас