Фірташ: Україна збільшує свою частку на міжнародному титановому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ: Україна збільшує свою частку на міжнародному титановому ринку

246
Частка України на міжнародному ринку діоксиду титану незабаром зросте з нинішніх 3% до 6-8%, переконаний Голова Ради директорів Групи компаній Group DF, акціонер найбільшого в Східній Європі підприємстві з виробництва діоксиду титану "Кримський ТИТАН" Дмитро Фірташ. Про це він сказав учора під час відкриття нового комплексу з виробництва сірчаної кислоти на "Кримському Титані".
"Розвиток титанового виробництва в Криму дозволить значно посилити Україну на міжнародному ринку титанової продукції", - підкреслив Фірташ.
Введення в експлуатацію комплексу сірчаної кислоти дозволить наростити виробництво діоксиду титану на "Кримському Титані" з нинішніх 108 тисяч тонн на рік до 120 тисяч тонн на рік, а також запустити ще одне виробництво з випуску діоксиду титану потужністю 120 тисяч тонн на рік. Таким чином, потужність "Кримського титану" буде збільшена більш ніж у два рази - до 240 тисяч тонн на рік.
Діоксид титану широко застосовується при виробництві лаків, фарб, посуду, паперу, засобів гігієни. Україна має значний потенціал для розвитку титанової галузі, оскільки на території країни зосереджені 20% світових запасів титанових руд.
Голова Наглядової ради "Кримського титану" Олександр Нечаєв зазначив, нове виробництво відповідає найвищим екологічним вимогам. "Технологія роботи комплексу сірчаної кислоти дозволяє максимально використовувати всі ресурси і не забруднювати навколишнє середовище. Цим ми прибираємо досить великий обсяг викидів", - підкреслив Нечаєв.
Введений в експлуатацію цех сірчаної кислоти - найбільша інвестиція на Кримському півострові за роки незалежності України. Обсяг вкладених коштів склав 917 мільйонів гривень, а очікуваний термін окупності проекту - 4,5 роки. Сумарний обсяг інвестицій Group DF в розвиток "Кримського титану" склав близько 500 мільйонів доларів. "Кримський ТИТАН" одним з перших хімічних підприємств впровадив систему управління якістю, екологією та охорони праці відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 9001:2004 (стандарт якості), ISO 14001:2008 (охорона навколишнього середовища). Технологія виробництва сірчаної кислоти в новому цеху передбачає повну утилізацію тепла, що генерується в процесі виробництва, і переробку його на пару та електроенергію (потужність турбогенератора - 96 тис. мВт/год). Це дозволить підприємству знизити обсяги споживання покупної електроенергії на 40%, природного газу - на 56 млн. кубометрів або на 35,87%.
Приватне акціонерне товариство "Кримський Титан" створено 31 серпня 2004 року на базі цілісного майнового комплексу Державної акціонерної компанії "ТИТАН" (50% +1 акція) і фінансового капіталу Ostchem Germany GmbH (50% - 1 акція).
Нагадаємо, 27 квітня президент України Віктор Янукович відкрив новий цех на підприємстві з виробництва сірчаної кислоти "Кримський ТИТАН".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас