АМКУ дозволив групі ТД "Урожай" отримати контроль над 4 хлібозаводами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив групі ТД "Урожай" отримати контроль над 4 хлібозаводами

363
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ "Торговий дім "Золотий врожай" (Донецьк), що входить до аграрної групи Lauffer, отримати контроль над чотирма виробниками хліба.
Згідно з повідомленням комітету в суботу, ТД "Золотий врожай" отримав право мати понад 50% голосів у вищих органах управління ПАТ "Коровай" (Київ), ПАТ "Хлібозавод "Салтівський", ПАТ "Харківський хлібокомбінат "Слобожанський" (обидва - Харків) і ПАТ "Хліб" (Дніпропетровська обл.).
Згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, раніше ТД "Урожай" входив до складу акціонерів цих підприємств.
Як повідомлялося, в групу Lauffer входить агропромисловий холдинг "Урожай", який займається оптовими закупівлями, зберіганням і переробкою зернових та олійних культур, виробництвом та реалізацією продуктів харчування. Він об'єднує олієекстракційний завод в місті Слов'янськ (Донецька обл.), мелькомбінати в Маріуполі і Донецьку, макаронну і майонезну фабрики в Донецьку, елеватори і зерносховища в Центральній та Східній Україні.
Крім того, група об'єднує холдинг "Золотий урожай" - найбільший виробник і постачальник хліба в східному регіоні України, який об'єднує 18 хлібозаводів Донецької області та низку торгових компаній, які здійснюють оптові та роздрібні продажі хлібобулочної та кондитерської продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас