Греція виділила 18 млрд євро на рекапіталізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція виділила 18 млрд євро на рекапіталізацію банків

Казна та Політика
183
Грецький уряд оприлюднив указ, згідно з яким на рекапіталізацію місцевих банків виділяються 18 мільярдів євро з грецького фонду фінансової стабільності, повідомило грецьке телебачення.
Це рішення є тимчасовим, оскільки потреби банків у додатковому капіталі значно перевищують схвалену суму, проте остаточні рішення були відкладені у зв'язку з проведення 6 травня дострокових парламентських виборів у Греції.
Найбільші банки Греції відзвітували про рекордні збитки загальною сумою більш ніж на 28 мільярдів євро за 2011 рік. Левову частку цих збитків склали списання по грецькому суверенному боргу в рамках програми реструктуризації облігацій на руках приватних інвесторів (PSI).
За оцінками МВФ, загальна потреба грецьких банків у додатковому капіталі становить близько 50 мільярдів євро. Як очікується, ці кошти будуть компенсовані за рахунок кредитів ЄС і МВФ. Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) уже перевів аналогічного грецькому фонду на ці цілі 25 мільярдів євро.
Раніше повідомлялося, що чотири найбільші грецькі банки понесли серйозні втрати після списань по облігаціях, а також через збільшення резервів на проблемні кредити.
Нагадаємо, нещодавно грецький Центробанк склав прогноз, згідно з яким ВВП Греції знизиться на 4,5%, а безробіття зросте більш, ніж на 19%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас