Мерседеси розхапують, як гарячі пиріжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерседеси розхапують, як гарячі пиріжки

1686
Німецький автоконцерн Daimler, найбільший виробник вантажних автомобілів і другий за величиною виробник автомобілів класу "люкс" у світі, значно збільшив прибуток в перші три місяці 2012 року завдяки рекордним продажам "Мерседесів".
Чистий прибуток компанії за перший квартал 2012 року склав 1,42 млрд євро, що на 20% перевищує аналогічний показник минулого року. Виручка Daimler виросла за той же період на майже 10% - до 72 млрд євро.
Продажі автомобілів "Мерседес" досягли рекордних 338,3 тисяч. Особливий успіх статусні автомобілі мали на європейському та американському ринках.
Розкішні автомобілі продовжують користуватися чималим попитом у покупців, незважаючи на економічну невизначеність. У 2012 році компанія має намір збільшити продажі на 4%.
Раніше в квітні конкуренти "Мерседес" - BMW і Audi - повідомили про значне зростання продажів. До кінця десятиліття Daimler планує повернути свої лідируючі позиції серед виробників розкішних автомобілів, поступившись раніше пальмою першості Audi.
Доходи підрозділу Mercedes-Benz виросли за перший квартал на 8% - до 14,9 млрд євро.
Непогані результати продемонстрував також вантажний підрозділ Daimler: продажі зросли на 21% - до 107,7 тисяч вантажівок, дохід від продажу яких склав 7,4 млрд євро.
Але якщо розкішні легкові автомобілі "Мерседес" користувалися високим попитом, то продажі фургонів підрозділу значно скоротилися через слабкість ринку в Західній Європі.
За підсумками продажів Daimler заявив, що планує продати в поточному році більше автомобілів, ніж в минулому - близько 1,6 мільйонів автомобілів.
"Ми почали рік з сильного першого кварталу", - заявив голова компанії Дітер Цетше.
"Незважаючи на збільшення інвестицій в майбутнє зростання і складні ринкові умови, нам вдалося перевершити високі результати попереднього року з точки зору обсягів продажів, виручки і чистого прибутку".
Торік Daimler заявив, що збирається припинити виробництво одного з найдорожчих в світі автомобілів "Майбах" після того, як витратив майже десять на років на те, щоб зробити його прибутковим конкурентом Rolls-Royce і Bentley.
Тоді ж концерн повідомив, що має намір завоювати ринок розкішних автомобілів за не найвищою ціною за допомогою розробки нових автомобілів "Мерседес" класу "люкс", які будуть коштувати в районі 100 тисяч - 300 тисяч євро.
До 2015 року Mercedes-Benz планує розробити і вивести на ринок 10 нових моделей автомобілів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас