Хорошковський: Україна проінформує Брюссель про підсумки розслідування останніх подій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Україна проінформує Брюссель про підсумки розслідування останніх подій

232
Українська влада нададе керівництву Євросоюзу всю інформацію про підсумки розслідування останніх подій в Качанівській колонії, пов'язаних з транспортуванням Юлії Тимошенко до лікарні, повідомив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.
"Відразу після закінчення офіційного розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за дорученням президента, ми надамо повну, вичерпну інформацію щодо цього питання, і в разі підтвердження фактів, відповідальні особи будуть покарані", - йдеться в його заяві, поширеній в п'ятницю за підсумками його візиту в Брюссель.
Хорошковський уточнив, він зустрічався з президентом Європейського парламенту М.Шульцем, членом Єврокомісії з питань фінансового програмування і бюджету Я.Левандовскі, членом Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Ш.Фюле, членом Єврокомісії з питань торгівлі К.де Гухтом, а також представниками Європейської бізнес асоціації та журналістами.
За його словами, українська сторона отримала позитивні оцінки в таких питаннях як розблокування макроекономічної допомоги, затвердження плану адаптації законодавства України до законодавства ЄС, прийняття близько 90% актів законодавства, необхідних для переходу від законодавчого до імплементаційного етапу виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.
"Вперше на офіційному рівні, а також від представників європейських компаній, ми почули схвальні оцінки щодо поліпшення інвестиційного клімату", - додав перший віце-прем'єр.
Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що була вивезена в лікарню проти волі із застосуванням сили, зокрема, її вдарили в живіт. Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас