В Україні не переробляють 90% сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не переробляють 90% сміття

256
В Україні питання роздільного збору сміття законодавчо поки що не врегульоване. Тим часом у 200 населених пунктах сортувати побутові відходи в домашніх умовах вже привчилися. Однак, це крапля в морі. Адже тільки 8% такого непотребу потрапляє на спалення, або переробляють на вторсировину. А понад 90% - захоронюють.
Олександр Аліпов, заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ:
"Сьогодні в таких країнах як Данія, Швеція, Бельгія. Нідерланди, Германія, Австрія захороненню підлягають менше 5% твердих побутових відходів. 35 підлягає переробленню, 15 іде на компостування і отримання біогазу, залишки - 50% потрапляють на спалювання".
Олександр Дерев`янко, начальник управління ЖКГ Івано-Франківської ОДА:
"На сьогодні адмінкодекс настільки вдосконалений, що штрафи, адмінштрафи досить великі. Але не існує механізму, безпосередньо, кого штрафувати. Якщо це стосується підприємства, яке порушує закон – це можна. А на мешканців впливати за рахунок штрафів, я вважаю, на сьогодні це не ефективно".
Олександр Дерев`янко, начальник управління ЖКГ Івано-Франківської ОДА:
"Люди, коли вже будуть виходити на вулиці і бачити, що контейнерні майданчики обладнані таким чином, що потрібно робити сортування, тоді кожен себе запитає, чи я роблю правильно, коли викидаю пет-пляшку в загальний контейнер".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас