Президенти Австрії та Чехії відмовилися відвідати Ялтинський саміт країн Центральної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президенти Австрії та Чехії відмовилися відвідати Ялтинський саміт країн Центральної Європи

675
Президент Австрії Хайнц Фішер і Чехії Вацлав Клаус відмовилися відвідати Ялтинський саміт країн Центральної Європи. Про це пише Deutsche Welle.
Раніше від відвідин саміту відмовився Президент Німеччини Йоахім Гаук.
В Адміністрації українського Президента Deutsche Welle не надали інформації про те, які саме державні лідери прийняли запрошення Віктора Януковича.
Тим часом стало відомо про відмову, щонайменше, ще двох президентів. У відомстві Президента Австрії повідомили, що Хайнц Фішер також не братиме участі в ялтинському саміті. "Президент не прийняв запрошення на цей саміт через щільний робочий графік і повідомив про це українській стороні ще три тижні тому", - повідомила прес-секретар Фішера.
Крім того, на саміт, ймовірно, не приїде Президент Чехії. Такою інформацією з українськими журналістами поділився глава представництва ЄС в Україні Жозе Тейшейра.
Саміти глав держав країн Центральної Європи збирають щороку в травні лідерів країн регіону. Цей форум, хоч і не формальний, є важливою міжнародним подією - в минулому році в саміті у Варшаві взяли участь 20 президентів, у тому числі почесний гість форуму - Президент США Барак Обама. Правда, не обійшлося і без демаршів - лідери декількох країн, у тому числі Сербії та Румунії, відмовилися приїхати, протестуючи проти запрошення на зустріч президента Косово, державність якого ці країни не визнають.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас