Кобзону відмовили в американській візі через підозри в кримінальних зв'язках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кобзону відмовили в американській візі через підозри в кримінальних зв'язках

1317
Російському співаку Йосипу Кобзону відмовили в американській в'їзній візі через підозри в кримінальній діяльності або зв'язках з особами, які вчинили злочини у США.
Про це повідомив американський організатор гастролей, компанія Russian-American Consulting Corporation, пише РИА Новости.
"Згідно з існуючим імміграційним законодавством США, Йосип Козон розглядається як "іноземець, якому не передбачена віза через кримінальну та пов'язану з нею діяльність і як особі, яка таємно займається (або займалася) оборотом заборонених наркотичних або хімічних речовин", - повідомили в компанії.
"Другою причиною (відмови у візі) названа "загроза національній безпеці і подібні побоювання щодо претендента на в'їзд з метою заняття ним якоюсь іншою нелегальною діяльністю", - говорять в компанії.
Згідно зі статтею американського законодавства, що стала підставою для відмови, заборона на в'їзд на територію США може поширюватися не тільки на виконавця злочину, але також і на персону, яка "є або була помічником, пособником, змовником, підбурювачем осіб, пов'язаних з підпільним оборотом заборонених наркотичних або хімічних речовин, або які намагалися займатися цією діяльністю". Юристи компанії готують апеляцію в держдепартамент США з проханням переглянути прийняте щодо Йосипа Кобзона рішення, які назвали надуманим.
"Звинувачення щодо Йосипа Кобзона виглядають надуманими. Йосип Давидович неодноразово заявляв, що він готовий відповісти на будь-які питання американської влади, проти нього ніколи не були висунуті офіційні звинувачення. Десятки тисяч прихильників співака, які проживають в США, як і раніше, сподіваються на довгоочікувану зустріч зі своїм улюбленим артистом", - заявив президент компанії Андрій Шуранов.
Кобзон говорив, що його нинішня спроба отримати дозвіл на в'їзд в США стане останньою. Цього року артистові виповнюється 75 років, на честь чого він планує ювілейний тур, який називає "прощальним". В гастрольний графік співак вніс і концерти в США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас