"Нафтогаз" дав "дочці" чергові 3,4 мільярда на "вишки Бойка" і погашення старих боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" дав "дочці" чергові 3,4 мільярда на "вишки Бойка" і погашення старих боргів

Кредит&Депозит
446
НАК "Нафтогаз України" уклала договір з ДАТ "Чорноморнафтогаз" на відкриття кредитної лінії в розмірі 3,396 млрд грн.
Як сказано в повідомленні "Чорноморнафтогазу" в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, договір укладений 18 квітня 2012 року, а 19 квітня "Чорноморнафтогаз" отримав перший транш в рамках зазначеної кредитної лінії - 100 млн грн.
Кредит надається на безвідсотковій основі "з метою фінансування заходів з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, проведення бурових робіт, облаштування діючих родовищ, заходів з технічного розвитку, ремонту та модернізації виробничих об'єктів, а також для погашення кредиторської заборгованості".
Відзначимо, що в листопаді 2011 року "Нафтогаз" і "Чорноморнафтогаз" вже підписували угоду про надання кредиту на аналогічну суму - 3,24 млрд грн.
"Чорноморнафтогаз" входить до складу "Нафтогазу України" (100% акцій компанії знаходяться в управлінні НАК) і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.
Нагадаємо, як писало ZN.UA, в минулому році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною $400 млн кожна.
При купівлі першої бурильної установки в тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми. Ціна установки ($400 млн) виявилася на $150 млн вищою, ніж у виробника.
При купівлі другої бурової установки в тендері взяли участь три посередника. Під умови тендера підходили тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила $200 млн. Переможцем тендера із закупівлі СПБУ для "Чорноморнафтогазу" за 3,187 млрд грн стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас