Російські експерти перевірять ще один український сирзавод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські експерти перевірять ще один український сирзавод

Аграрний ринок
245
Фахівці Росспоживнагляду в понеділок їдуть в Україну для нової інспекції заводу, який збирається постачати сир на російський ринок.
"Планується проведення інспектування підприємства "Дубномолоко", - повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.
Минулого тижня санітарна служба РФ офіційно дала "зелене світло" поставкам сиру з трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.
"За результатами перевірок трьох молокопереробних підприємств України, а також розроблених заходів щодо усунення виявлених недоліків ухвалено рішення про відновлення поставок сирів на російський ринок ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менська", - повідомив сайт Росспоживнагляду минулої п'ятниці.
17 квітня в Москві глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенком, було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств. Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.
"Контроль кожної партії. Якщо ми там не знаходимо наявність рослинних олій, інші недоліки технологічного процесу, то будь ласка, везіть. Але якщо ми знайдемо, принцип один - хто не сховався, я не винен", - сказав Онищенко.
Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.
"Всього на території Росії припинена реалізація 32 тонн сиру", - повідомив глава Росспоживнагляду в березні. За його словами, ще понад 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.
27 лютого Онищенко сказав, що Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.
3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарної перевірки низки українських підприємств, що поставляли сирну продукцію в РФ. Росспоживнагляд повідомив українській стороні про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам. Після цього Україну відвідали дві інспекції Росспоживнагляду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас