Вчені розповіли про вакуумний транспорт майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розповіли про вакуумний транспорт майбутнього

214
В майбутньому на зміну літакам і поїздам прийдуть вакуумні транспортні труби, які дозволять безпечніше і дешевше долати великі відстані.
За запевненнями розробників, цей новий вид транспорту доставить вас з Лондона до Нью-Йорк всього за 45 хвилин. Вакуумна труба - новий, революційний вид транспорту, може стати реальністю вже через 10 років.
Ця система, завдяки відсутності повітря і тертя, зможе досягати неймовірних швидкостей. Вона доставить пасажирів з Нью-Йорка до Китаю всього за 2 години, а покататися навколо світу ви зможете всього за 6 годин.
Видання підкреслює, що розріджена транспортна труба складається з безповітряної вакуумної труби, в якій курсують шестимісні пасажирські вагони, швидкість яких досягає запаморочливих 6 тис. 437 км/год.
Нова транспортна система буде споживати значно менше енергії, ніж традиційні засоби пересування. Вона буде безпечнішою, дешевшою і тихішою, ніж потяги чи літаки.
Розробники РТТ вірять, що їхня система буде в п'ять разів економічніша, ніж електричні машини або потяги, завдяки виключенню опору повітря і відсутності тертя кочення.
За їхніми підрахунками, будівництво колії обійдеться всього в чверть вартості створення автомагістралі і в десяту частину укладання швидкісної залізниці.
Незважаючи на неймовірну швидкість, пасажири будуть відчувати мінімальні перевантаження, хоча конкретні методи досягнення такого результату поки ще не були озвучені.
Довівши свою ефективність, ця конструкція швидко пошириться. Оскільки цю систему відрізняє економічність, то високошвидкісні вакуумні труби будуть прокладені по всьому світу, підкреслили розробники.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас