Азаров: В Україні понад 4 тис. недобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні понад 4 тис. недобудов

Нерухомість
252
По всій країні понад 4 тисячі житлових будинків перебувають в стані недобудови. Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook Прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє УНН.
Азаров зазначив, що багато недобудов пов'язані не стільки з аферами будівельних компаній, скільки з реальною кризою будівельної галузі, яка вразила її в 2008-2009 роках. За його словами, обсяги будівництва в 2009 році впали на 70%.
"Це означає, що з кожних 10-ти будівництв 7 - були заморожені. Ось звідки проблема недобудов. По всій країні понад 4 тис. житлових будинків перебувають в стані недобудови. Можливо, з цих 4 тисяч кілька десятків пов'язаних, тому числі, і з аферами будівельних компаній, але, повторюю, головна проблема не в цьому. І тому рішення цієї проблеми має бути системним", - написав Азаров.
Саме тому, як зазначив Глава уряду, одним із пунктів соціальних ініціатив Президента є програма доступного житла та активізація іпотечного будівництва.
"Щоб будівельна галузь запрацювала, потрібно, щоб запрацював ринок житла, щоб з'явилися покупці цього житла", - зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас