Невідомий приніс бінокль на могилу стежового Титаніка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідомий приніс бінокль на могилу стежового Титаніка

100
На могилу Фредеріка Фліта, британського моряка, який був стежовим на Титаніку, принесли бінокль, пише The Sun.
Як повідомляє видання, до бінокля додавалася записка, підписана якимсь (або якоюсь) Френсісом.
Ким саме є автор послання, невідомо.
У записці, адресованій Фліту, сказано наступне: "Дорогий Фред! Пробач, що приніс тобі бінокль на сто років пізніше, ніж потрібно, але ж краще пізно, ніж ніколи! Ти говорив, що якби в тебе був бінокль, у тебе було б більше часу, щоб врятувати Титанік від айсберга. Ну, тримай. З любов'ю, Френсіс".
Коментуючи записку, представник товариства історії Титаніка Найджел Райт заявив, що вважає витівку з біноклем образливою. Райт назвав вчинок Френсіса оскверненням пам'яті стежового.
Фредерік Фліт чергував на Титаніку, змінюючись зі своїми колегами вдень і вночі. Увечері 14 квітня 1912 року, незадовго до зіткнення лайнера з айсбергом, стежовий побачив брилу льоду, про що повідомив шостому офіцеру Джеймсу Полу Муді, крикнувши: "Айсберг прямо по курсу!", пише The Sun.
Нагадаємо, найбільший пасажирський лайнер свого часу затонув в ніч на 15 квітня. Велика частина пасажирів, які знаходилися на кораблі, загинула. Фредерік Фліт залишився живим, і пізніше говорив про те, що якби у нього був бінокль, він міг би помітити айсберг набагато раніше.
Фліт служив у флоті до 1936 року. У 1965 році він повісився. Однією з причин самогубства моряка вважалася його депресія, викликана почуттям провини за загибель пасажирів Титаніка. Фліт похований в Саутгемптоні. У 1993 році на його могилі було встановлено надгробок із зображенням Титаніка.
Додамо, що 15 квітня виповнилося 100 років з дня катастрофи в північній Атлантиці круїзного лайнера Титанік.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас