Суддя може дати Тимошенко 19 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддя може дати Тимошенко 19 років

Кримінал
1138
Захист колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не відкидає, що вирок у справі про діяльність корпорації ЄЕСУ може бути "приплюсованим" до вироку в газовій справі.
Про це в ефірі "5 каналу" заявив захисник Тимошенко, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.
"Підсудність у цій справі порушена, і ми вважаємо, що ця справа має бути закрита, як вона вже була закрита генпрокурором у 2006 році", - заявив він.
"Стаття 191, яка інкримінується Тимошенко, а це зловживання чергове службовими повноваженнями і заволодіння коштами, вона передбачає від 7 до 12 років", - цитує депутата Українська правда.
При цьому Власенко не зміг відповісти на запитання, чи додадуть Тимошенко 12 років, в разі обвинувального вироку, до вже отриманого терміну 7 років у газовій справі, чи рішення у попередній справі буде враховано. "Як і все, що в справі Тимошенко, воно абсурдно і не регламентовано законом. Бо ця жага Януковича посадити Тимошенко вона настільки хижа, що вони роблять те, що взагалі не передбачено законом. Закон не регламентує такої ситуації, тому молодий суддя, який слухає цю справу, зможе ухвалити будь-яке рішення, хоча воно буде незаконним", - заявив захисник.
"Я боюся, що ми сьогодні були свідками народження другого судді Кірєєва", - додав він.
Власенко також повідомив, що Тимошенко не зможе прибути на засідання суду в п'ятницю: "Завтра, швидше за все, її не буде". "Але прокурор заявив, всупереч публічній позиції генпрокурора Пшонки, який визнав, що Юлію Володимирівну необхідно лікувати..., що він вимагає довідки про стан здоров'я Тимошенко і він вимагає доставки її в суд під час розгляду справи по суті", - уточнив захисник.
Нагадаємо, вчора почалося попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі ЄЕСУ. На засіданні захист Тимошенко заявляв низку клопотань, у тому числі про проведення фото та відеозйомки в залі суду, про закриття справи за ч.2. ст.6 КПК у зв'язку з відсутністю складу злочину, а в разі, якщо це клопотання не буде задоволено, захист просив зупинити провадження у справі у зв'язку зі станом здоров'я Тимошенко до повного її одужання. Крім того, захист клопотав про розгляд питання підсудності, оскільки на його думку, Київський суд Харкова не може розглядати справу ЄЕСУ.
Як очікується, суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський винесе постанови за заявленими клопотаннями сьогодні, 20 квітня, о 16:00.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас