Французький омбудсмен: Новий суд над Тимошенко абсурдний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький омбудсмен: Новий суд над Тимошенко абсурдний

Кримінал
662
Новий судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко вплине на відносини України і Європейського союзу.
Про це заявив посол Франції з прав людини Франсуа Зімере на брифінгу в приміщенні Харківського обласного апеляційного суду, де Київський райсуд міста розглядає другу кримінальну справу стосовно Тимошенко.
"Те, як буде розвиватися цей процес, буде мати великий вплив на майбутнє України, також сильно впливатиме на відносини України та Європи", - цитує Зімере УНІАН.
На його думку, процес над Тимошенко є політично вмотивованим. "Що я бачив - це абсурдно. Політична мотивація всіх цих звинувачень не піддається сумніву", - сказав Зімере.
При цьому він висловив занепокоєння з приводу стану здоров'я Тимошенко і зазначив, що в разі ненадання їй права на лікування вона не зможе себе захистити. "Пані Тимошенко має право на лікування. Якщо вона не використовує право на лікування, вона не може себе захистити. Це загальновизнані правила, права людини", - сказав Зімере.
Посол Франції також звернув увагу на інші судові процеси в Україні, які, на його думку, також є політично вмотивованими. "Не можна також забувати про інші процеси, які також мають політичне забарвлення, - це процес над Луценком і над Іващенком", - нагадав Зімере.
Нагадаємо, сьогодні почалося попереднє засідання Київського районного суду Харкова з розгляду кримінальної справи за звинуваченням Юлії Тимошенко у фінансових махінаціях на посаді керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас