Українцям все ж доведеться платити більше за світло, газ і воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям все ж доведеться платити більше за світло, газ і воду

3508
Тарифи на енергоносії будуть підвищуватися і, звичайно, тарифи на тепло і воду теж будуть зростати. І сьогодні вихід один - зменшити використання енергоресурсів за рахунок утеплення будинків, економного споживання води, за рахунок того, що не буде втрат", - сказав Станіслав Захаров, директор департаменту Міністерства ЖКГ.
Як пояснив чиновник, у всьому світі нафта, газ, вугілля з кожним роком будуть дорожчати. Тому, якщо не відбудеться суттєвих змін, тарифи будуть підвищуватися.
Захаров також додав, що тарифи на теплове господарство не окупають собівартість на 30-40%.
Крім того, директор Департаменту зазначив, що можливо скоро ціна на газ для населення зросте. "Ціна для населення за газ - це 1309 грн. Тобто, 1309 грн за 1 тис. куб. газу - це ціна, яку платять комунальники за газ", - заявив він.
Така ціна, на думку Захарова, дуже низька і довго протриматися не зможе. Варто зазначити, що на опалення житла українців витрачається 10 млрд куб. м газу.
Нагадаємо, що в квітні комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг прогнозувала можливе підвищення тарифів на теплову енергію для населення на 35% у разі їх приведення до економічно обґрунтованого рівня.
Раніше заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявляла, що підвищення тарифів на газ для споживачів в майбутньому є неминучим.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас