Експерти: Найближчим часом склад Кабміну не зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Найближчим часом склад Кабміну не зміниться

Казна та Політика
124
Інформація про чергові кадрові перестановки в Кабінеті міністрів України надумана, пише ЛIГАБiзнесIнформ.
"Кадрові зміни, які відбулися місяць тому, стабілізували і кадрову, і психологічну ситуацію в Кабміні, тому говорити про те, що сьогодні потрібна нова хвиля змін, я б не ризикнув", - зазначив політолог Вадим Карасьов.
Незважаючи на те, що одним із претендентів назвали міністра аграрної політики і продовольства Миколу Присяжнюка, політологи та експерти відзначають ефективність роботи нинішнього аграрного міністра. Політолог Віктор Небоженко вважає, що Присяжнюк - "хороший фахівець в сільському господарстві". На думку Небоженка, "на сьогодні у керівництва держави не виникає жодних питань з приводу врожаю".
Аналогічну думку висловив і політолог Володимир Фесенко: "Присяжнюк багато зробив для підготовки сьогоднішніх аграрних реформ. Я б сказав, що якщо щодо деяких нинішніх міністрів можна висловлювати сумніви в їх професіоналізмі, то Присяжнюк, безумовно, людина професійна".
"Версія звільнення Присяжнюка надумана. Я дуже сумніваюся в цьому", - зазначив директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець. За його словами, за радянських часів була традиція - секретарям, які відповідали за АПК, діставалося найбільше. Але на думку експерта, нормально, коли ЗМІ час від часу дають певні кадрові прогнози.
Експерти аграрного ринку також упевнені, що на сьогодні мова може йти не про звільнення, а навпаки, тільки про посилення ролі керівника аграрного міністерства. "Немає сумніву, що Присяжнюк - людина президента. Саме перед Присяжнюком Віктор Янукович поставив завдання завершити реформування аграрного сектора. Крім того, Присяжнюк є компромісною фігурою для всіх учасників агроринку, починаючи від сільгоспвиробників, чиї інтереси він особисто захищав в Росії, і закінчуючи Світовим банком, де міністр в березні представив привабливість вітчизняного агросектора. Також не варто забувати, що саме до аграрного блоку Угоди про зону вільної торгівлі, переговори щодо якого вів Присяжнюк, було найменше питань у Євросоюзі", - зазначив керівник проекту AgroNews Руслан Швець.
Нагадаємо, в числі останніх кадрових змін в Кабміні, здійснених президентом Януковичем, було звільнення міністра фінансів Федора Ярошенка, призначення на цю посаду Валерія Хорошковського, а потім Юрія Колобова. У свою чергу Хорошковський був призначений першим віце-прем'єром замість звільненого з посади першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва. Міністром економрозвитку і торгівлі став Петро Порошенко.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас