У Табачника знову закупили "золоті" шкільні підручники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Табачника знову закупили "золоті" шкільні підручники

Казна та Політика
3166
Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 14 квітня уклав низку угод на видання шкільних підручників на загальну суму 39110000 грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".
Найдорожчою виявилася "Математика для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 1 клас" - 506 грн за екземпляр. Видання цього підручника тиражем 302 екземпляри коштує 153 тис грн.
Кілька підручників для першокласників видані накладом близько 1 тис. примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становить від 140 до 216 гривень. Серед авторів цих підручників є й Олена Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.
Разом з тим Київський національний музей російського мистецтва 19 березня замовив видання книги "Врубель і Київ" накладом 1000 примірників. В цьому випадку вартість одного примірника становить 150 грн. Однак на відміну від простих підручників ця книга повинна мати 430 сторінок матового паперу, суперобкладинку, тверду обкладинку і вставки мають тиснення золотом. До того ж книга упаковується в індивідуальну вакуумну упаковку.
Нагадаємо, в березні ДНУ замовило друк підручників, найдорожчим з яких був підручник української мови для шкіл з навчанням польською мовою - 647 грн. за примірник. Тоді Міносвіти заявило, що така ціна виправдана маленьким тиражем.
У свою чергу перевірка Рахунковою палатою ситуації з виданням підручників Міністерством освіти в 2010-2011 роках, коли Міністерство очолював Дмитро Табачник, виявила, що видавництва, яким Міносвіти замовляло видання підручників, замовляли поліграфічні послуги харківському ТОВ "Побутелектротехніка" Михайла Шифріна. Після цього компанія замовляла друк в реальних друкарнях, залишаючи собі 60-85% від загальної суми виділених міністерством коштів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас