Письменники радять Януковичу запатентувати всі свої обмовки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Письменники радять Януковичу запатентувати всі свої обмовки

2332
Українські письменники вважають, що гонорар, що перевищує 16 млн.грн., який вказаний у декларації президента, в Україні отримати малоймовірно.
"В Україні ця ситуація неможлива для будь-якого письменника. Гонорари видавництв дуже маленькі. Цей випадок є проявом корупції. В Україні є письменники рівня Вільяма Фолкнера, визнані у всьому світі, вони отримують у сотні, тисячі разів менші гонорари", - заявила письменниця Ірен Роздобудько, яку цитує радіо Свобода.
"Не треба бути людиною з вищою освітою, щоб зрозуміти, що це - форма відкату. І це роблять багато хто з українських політиків, з того часу, як стали затребуваними декларації про доходи. Заглиблюючись у творчість Януковича, стає зрозуміло, що він сам не написав жодного рядка. Втім, якщо б Янукович запатентував всі свої обмовки, від "йолки" до "Анни Ахметової", і отримував авторські гонорари за кожне цитування - він отримав би набагато більше, ніж 16 мільйонів", - вважає Андрій Кокотюха.
"Я показував, що в Україні, щоб заробити таке роялті, літератор повинен продати приблизно по дві книги кожному українцеві враховуючи немовлят, сліпих і неписьменних. Це - чергове непорозуміння через те, що наш президент не має уявлення про авторський гонорар", - підкреслив, у свою чергу, Василь Шкляр.
Нагадаємо, згідно з декларацією Януковича, загальна сума його доходу в 2011 році склала більше 17,362 млн.грн. З них 16,4 млн.грн. йому заплатило донецьке ТОВ Типографія Новий світ за передані цьому видавництву майнові права на книги Януковича.
Президент пообіцяв направити свої авторські винагороди на благодійні цілі.
При цьому донецьке видавництво Типографія Новий світ вважає, що права на видання книг президента України дуже вигідні. "Нам були передані майнові права автора, в тому числі на використання творів, їх відтворення, переклад і переробку, будь-яке повторне видання українською та іноземними мовами", - сказав заступник генерального директора із зовнішньої економічної діяльності топографії Новий світ Едуард Вакуленко.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас