Лукашенко заявляє, що банки з іноземним капіталом шантажують білоруські підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко заявляє, що банки з іноземним капіталом шантажують білоруські підприємства

Казна та Політика
386
Президент Білорусії Олександр Лукашенко висловив невдоволення діяльністю деяких банків з іноземним капіталом, які чинять тиск на білоруські підприємства.
"Мене все більше останнім часом насторожує факт, коли іноземні банки, щоб залучити туди наші великі підприємства, які в основному привозять в країну валюту, починають їх (підприємства) задобрювати, а часом загрожувати тим, що вони не отримають кредит", - заявив Лукашенко, зустрічаючись у вівторок із прем'єр-міністром країни Михайлом Мясниковичем.
"Або задобрюють: ми (банки) вам дамо кредит дешевше, ніж білоруські банки, але всі ваші розрахункові рахунки повинні бути в нашому банку, тобто вся валюта повинна надходити тільки в наш іноземний банк, і в жодному разі ваших рахунків не повинно бути в білоруських банках", - зазначив глава держави.
Таким чином, сказав Лукашенко, "йде тиск на підприємства, великі підприємства. Це неприпустимо". "Тому запросіть керівників усіх цих банків, а всі вони є білоруськими громадянами, і попередьте їх", - заявив президент, звертаючись до глави уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас