Москва і Київ домовилися про допуск сирної продукції 3 українських підприємств на ринок РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва і Київ домовилися про допуск сирної продукції 3 українських підприємств на ринок РФ

Аграрний ринок
280
Росія і Україна домовилися про те, що три українські підприємства, які пройшли інспекцію Росспоживнагляду, починають поставки сиру на ринок РФ.
"Ми домовилися про відкриття російського ринку для продукції цих трьох підприємств", - повідомив у вівторок у Москві міністр економічного розвитку України Петро Порошенко після переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Оніщенком.
"Ми домовилися щодо тих підприємств, які сьогодні вже перевірку пройшли, представили план заходів. Ми як український уряд будемо забезпечувати графіки виконання цього плану заходів", - сказав П.Порошенко.
Він заявив, що буде контролюватися якість кожної партії, яка буде поставлятися на російський ринок.
У свою чергу Оніщенко заявив журналістам, що три підприємства, яким дано "зелене світло", поставляли 60% українського сиру в РФ.
Оніщенко повідомив, що найближчим часом інспекція Росспоживнагляду відвідає український сирзавод "Дубна-молоко". За його словами, цей завод також зможе почати поставки продукції в РФ, якщо до неї не буде серйозних претензій.
"Найголовніше, що кожен буде відповідати за продукцію, яку він виробляє. Поки, на жаль, цього немає", - сказав голова Росспоживнагляду.
Порошенко сказав, що на переговорах досягнута домовленість про те, що стежити за якістю сиру будуть лабораторії зі спеціальною акредитацією.
Перша інспекція українських сироварів відбулася наприкінці березня. Перевірявся завод "Гадячсир", на якому фахівці Росспоживнагляду знайшли порушення.
Минулого тижня в Україні перебувала друга інспекція Росспоживнагляду. Перевірялися українські підприємства ПП КС "Прометей" філії "Менський сир" (Мена Чернігівської обл.) і АТ "Пирятинський сирзавод" (Пирятин Полтавської обл.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас