S&P прогнозує погіршення фінпоказників більшості російських регіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прогнозує погіршення фінпоказників більшості російських регіонів

101
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's прогнозує погіршення фінансових показників більшості російських регіонів у найближчі роки, йдеться в звіті агентства.
Йдеться про усереднений фінансовий показник по регіонах навіть в разі триваючого зростання податкових надходжень - на тлі видаткових статей бюджетів.
"Навіть якщо ціни на нафту будуть як і раніше високими, а перерахування з федерального бюджету бюджетам регіональних та місцевих органів влади (РМОВ) залишаться стабільними, як передбачає наш базовий сценарій, ми вважаємо, що фінансові результати (регіонів) почнуть в середньому погіршуватися вже в поточному році, і ця тенденція продовжиться в 2013-2014 роках", - йдеться в огляді.
Агентство прогнозує збільшення розриву між "бідними" і "багатими" регіонами: останні можуть з легкістю абсорбувати зростаючі витрати, а ситуація в бідних регіонах може в таких умовах значно погіршуватися. Так, Москва, Санкт-Петербург, ХМАО-Югра, ЯНАО і Тюменська область, найімовірніше, зможуть повністю або частково покривати збільшення дефіциту самостійно, і в 2012-2013 роках будуть демонструвати поточний профіцит вище 10%.
У той же час потреби в додаткових витратах будуть чинити тиск на фінансові показники Москви. За прогнозом S&P, рівень поточного профіциту міського бюджету в 2012 році знизиться, але залишиться високим (близько 12%)
"Ми вважаємо, що в умовах слабкої системи зрівнювання і перерозподілу доходів бюджету в Росії набагато слабшим регіонам буде складніше і складніше зберегти операційні надлишки в 2012-2014 роках, особливо у випадку навіть помірного погіршення на сировинному ринку", - йдеться в повідомленні.
Експерти Standard & Poor's вважають, що ситуація змусить владу багатьох регіонів ввести більш жорсткі обмеження витрат в 2013-2014 роках, що змусить федеральний уряд вибірково надавати допомогу таким регіонам, передає ПРАЙМ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас