Таксисти готують "день гніву" під Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таксисти готують "день гніву" під Кабміном

Казна та Політика
908
Завтра київські таксисти мають намір провести біля стін Кабміну акцію протесту проти діяльності створеної в КМДА робочої групи, яка повинна врегулювати ринок таксомоторних перевезень.
"Завтра автомобілі, у яких не буде маркувань, що це таксі, щоб уникнути проблем з ДАІ та іншими органами, з'їдуться з різних кінців міста під Кабінет міністрів, де буде проходити засідання уряду, і будуть здійснювати кільцевий рух навколо урядового кварталу - по вулицях Хрещатик, Інститутська та Грушевського", - повідомив координатор громадської організації "Спільна справа" Олександр Данилюк.
Він зазначив, що дана акція сама по собі не є зібранням громадян, але, на всяк випадок, організатори подали відповідну заявку.
Крім того, за словами Данилюка, в середу розпочнеться збір підписів проти ініціатив, висунутих робочою групою під керівництвом голови КМДА Олександра Попова. Очікується близько 100 тис. підписів.
Учасники акції вимагатимуть ліквідувати дану робочу групу, а також врахувати пропозиції щодо регулювання ринку, напрацьовані його безпосередніми учасниками з інтересом споживачів, і до задоволення цих вимог ввести мораторій на будь-які зміни в цій сфері.
Як зазначив голова громадської організації "Таксі столиці" Альберт Кара, столичні таксисти розуміють необхідність легалізації ринку.: "Але чомусь під Євро-2012 це вирішили зробити за пару місяців. У моєму розумінні, це повинно відбуватися кілька років плавно, коректно і акуратно для всіх учасників ринку".
Заступник керівника громадської організації "Київський бізнес-клуб" Денис Садоха наголосив, що держава не чує учасників ринку таксомоторних перевезень, приймає кулуарні рішення.
"Вона залучила до цього питання певних людей, які будуть грати на інтереси певних осіб і структур, як це зроблено сьогодні в Донецьку, де з понад 100 служб таксі залишилося близько 15", - сказав він.
У КМДА вважають, що столиці для нормальної роботи ринку послуг таксі необхідно 15 тис. автомобілів.
Київський ринок таксомоторних перевезень, що нараховує близько 20 тис. автомобілів, на сьогоднішній день, за оцінками КМДА, на 95% перебуває в "тіні".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас