Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Австрії на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Австрії на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом

Казна та Політика
105
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Австрії за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом. Граничне значення рейтингів для країни агентство підтвердило на рівні ААА, короткостроковий РДЕ був підтверджений на рівні F1+. Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі агентства.
Рейтинг Австрії на рівні ААА відповідає ситуації в державі з розвиненою і гнучкою економікою, сильною структурою внутрішніх органів і орієнтованою на стабільний розвиток політикою. Сильні фундаментальні економічні показники дозволили країні швидко вийти з періоду рецесії 2008-2009 рр., зберігши низький рівень безробіття і відносно стійку фіскальну позицію (в порівнянні з іншими державами єврозони).
Водночас сильна залученість австрійських банків в східноєвропейські операції і значний обсяг активів слабких держав регіону на балансі становлять ризик розвитку економіки країни, хоча і незначний, і на даний момент не становить загрози рейтингу країни на найвищому рівні ААА, відзначає Fitch.
Певні ризики для рейтингів Австрії пов'язані і з системною кризою єврозони, до якої держава не має імунітету. Незважаючи на вжиті європейською владою заходи боротьби з кризою (прийняття пакту фінансової стабільності та тендери ЄЦБ з надання комерційним банкам дешевих кредитів терміном на три роки), його закінчення ознаменує лише планомірне відновлення економіки регіону.
Fitch зазначає, що австрійська економіка в I півріччі 2011 р. демонструвала хороші темпи зростання. Рівень безробіття (4,2%) перебуває на найнижчій позначці в Євросоюзі.
Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило найвищий рейтинг Євросоюзу. При цьому, рейтинг Австрії був збережений на рівні ААА, однак прогноз щодо рейтингу був змінений зі "стабільного" на "негативний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас