Для виконання соцініціатив Януковича запровадять "Національну картку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для виконання соцініціатив Януковича запровадять "Національну картку"

3778
Для виконання соціальних ініціатив Президента України виплати мають здійснюватися з використанням “Національної картки” для обліку та управління коштами соціальної сфери. Про це під час наради з монетарних питань заявив голова Національного банку України Сергій Арбузов.
На думку Арбузова, виключно на цю соціальну картку мають перераховуватись усі державні виплати на соціальні цілі. За допомогою такого спеціального платіжного інструменту, зокрема, можна посилити адресність виплат, оскільки існує технологічна можливість забезпечити використання коштів лише на передбачені цілі та лише визначеною особою. За словами Арбузова, НБУ готовий усіляко сприяти Міністерству фінансів України в питаннях організації виплат із використанням соціальної картки.
В свою чергу Міністр фінансів України Юрій Колобов заявив, що підготовлені зміни до Закону України Про Державний бюджет України на 2012 рік дають змогу вирішити питання ресурсного забезпечення виплат, передбачених для реалізації соціальних ініціатив Президента України.
Також він підкреслив, що граничний розмір дефіциту державного бюджету не змінюється, а це дає впевненість, що реалізація соціальних ініціатив Президента України не матиме негативного впливу на макроекономічну та цінову стабільність.
Учасники наради відзначили, що знайти внутрішні ресурси для реалізації соціальних ініціатив Президента України стало можливим завдяки позитивним тенденціям у макроекономічному розвитку, одним із ключових чинників яких було забезпечення стабільності грошової одиниці України.
У цьому контексті Арбузов підкреслив, що діяльність Національного банку України і надалі спрямовуватиметься на виконання його головної функції - забезпечення стабільності грошової одиниці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас