В Києві завершився опалювальний сезон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві завершився опалювальний сезон

143
У Києві на 17 квітня повністю завершено опалювальний сезон. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми закінчили опалювальний сезон. Все, сьогодні вже опалення в місті немає. У нас співпало так, що ми до 16 числа (квітня), було розпорядження, завершили якраз і температурний графік, і до 15-го по закону ми повинні були опалювати місто", - зазначив Мазурчак.
За його словами, протягом минулого опалювального сезону в Києві були реалізовані кілька проектів з енергозбереження. Один з цих проектів був здійснений на котельні "Московська", де був поставлений утилізатор, що дозволяє економити тепло.
Крім того, за словами Мазурчака, для контролю поривів на теплотрасах стали використовувати тепловізори, що дозволяють запобігти виникненню нещасних випадків. "Буквально тиждень тому ми врятували ситуацію. Ви знаєте, скільки проблем, коли люди провалюються в окріп під асфальт, коли вимивається земля. За допомогою тепловізора було виявлено таке місце, якраз перед житловим будинком, і там могла бути трагедія. Тільки завдяки тому, що вчасно було проведено дослідження, і врятували ситуацію", - заявив Мозурчак. Він додав, що з часом такі перевірки стануть регулярними і повсюдними.
Зазначимо, 11 квітня ц.р. в прес-службі КМДА повідомили, що одразу по завершенні сезону в столиці розпочнеться активна підготовка до нового сезону 2012-2013 років. У підготовчий період відповідні служби міста замінять найбільш проблемні ділянки мереж, які під час моніторингу були виявлені фахівцями і своєчасно зафіксовані. Зокрема, значну увагу приділятимуть і якості проведення випробувань теплових мереж, підготовки теплоспоживаючого обладнання житлових будинків і об'єктів соціальної сфери.
Взимку через низку аварій без опалення по кілька днів сиділи чимало киян. Найбільшою стала аварія на газопроводі високого тиску, від якого живиться районна котельня "Відрадний" ПАТ "Київенерго", в результаті чого тепла не було в 704 будинках.
Нагадаємо, "Нафтогаз" почав закупівлю газу для його закачування в ПСГ з метою підготовки до наступного опалювального сезону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас