Нафта WTI подорожчала до 103,46 дол. після аукціонів бондів Іспанії, на статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подорожчала до 103,46 дол. після аукціонів бондів Іспанії, на статданих зі США

Енергетика
107
Ціни на нафту зростають вдень у вівторок після проведеного урядом Іспанії аукціону держоблігацій, а також публікації більш сильних, ніж очікувалося, статданих зі США напередодні, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,53 (0,51%) відносно рівня 16 квітня - до $103,46 за барель.
Іспанський уряд залучив 3,18 млрд євро на аукціоні у вівторок при запланованих 3 млрд. Після оголошення підсумків аукціону прибутковість 10-річних держоблігацій Іспанії продовжила знижуватися і в процесі торгів досягла позначки в 5,92%, що на 15 базисних пунктів (б.п.) менше підсумкового котирування понеділка, коли в ході сесії показник піднімався до максимального з 1 грудня рівня в 6,156%.
Аукціон іспанських бондів сприяв зростанню цін на нафту, заявив аналітик Commerzbank AG Карстен Фрітш. "Ринок очікував, що все буде значно гірше. Але побоювання, як і раніше, зберігаються. Подивіться, прибутковість держоблігацій Іспанії висока", - зазначив він.
Підтримку нафтовому ринку також надали дані про збільшення роздрібних продажів в США в березні, що підвищили оптимізм щодо темпів відновлення американської економіки.
Крім того, індекс ставлення інвесторів та аналітиків до поточної ситуації в німецькій економіці, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, у квітні підскочив з 37,6 пункту до 40,7 пункту, свідчать дані організації.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зниження індикатора до 35 пунктів.
Enbridge Inc. і Enterprise Products Partners LP, оператори трубопроводу, по якому планується здійснювати поставки нафти з терміналу Кушинг до узбережжя Мексиканської затоки, оголосили, що постачання по ньому почнуться 17 травня, а не 1 червня, як очікувалося раніше. Така зміна скоротить обсяг запасів на Кушингу, де зберігаються фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф'ючерси на NYMEX.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures збільшилося на $0,04 (0,03%) - до $118,72 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас