Ходити і їздити в Росію стане легше вже сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ходити і їздити в Росію стане легше вже сьогодні

1477
Сьогодні, 17 квітня 2012 р., набула чинності угода про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації. Відповідний документ Кабінет міністрів України і російський уряд підписали 18 жовтня 2011 р., нагадує прес-служба Міністерства закордонних справ України.
З сьогоднішнього дня жителі прикордонних регіонів обох країн можуть перетинати спільний державний кордон у міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, і перебувати на території сусідньої держави в межах регіону, в який вони в'їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток терміном до 90 днів.
"Жителі прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах, які їм належать, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів, а також переміщати через кордон товари, не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності, у кількості, що не перевищує передбачені законодавством сторін норми ввезення (вивезення) товарів без сплати митних зборів та податків", - зазначають в українському МЗС.
Дія даної угоди в Україні поширюється на громадян України, які постійно проживають на території Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. У Росії мова йде про жителів Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей, Краснодарського краю.
Нагадаємо, парламент ратифікував цей документ 22 лютого ц. р., Президент України Віктор Янукович підписав угоду 13 березня ц. р.
Раніше голова Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив, що з російського боку ратифікація не потрібна, тому що цей документ не містить інших норм, ніж уже наявні в законодавстві країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас