В Одесі запланували побудувати "легке метро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі запланували побудувати "легке метро"

322
Одеська влада запланувала до 2022 року запустити в місті "легке" метро, побудувати новий вокзал і міжнародний виставковий центр.
Про це йдеться в концепції розвитку "Одеса - 2022", яку схвалила одеська мерія, повідомляє ТСН.
"Підготовлено концепцію розвитку "Одеса - 2022". У цьому документі викладені стратегічні цілі, а також першочергові кроки і колективні плани за пріоритетними напрямами. Деякі проекти цієї концепції не тільки існують на папері, але вже реалізуються або будуть реалізовані в найближчому майбутньому", - заявив мер Одеси Олексій Костусєв.
За його словами, серед найбільш масштабних проектів - будівництво другого міського залізничного вокзалу на вулиці Столбовій і перегляд давно обговорюваних проектів створення в Одесі лінії метро.
У місті буде створено 55 транспортних розв'язок і прокладено 37 кілометрів доріг "поза вуличним" громадським транспортом - "легкого метро" або лінії швидкісного трамваю.
Розвиток міської інфраструктури також передбачає реконструкцію доріг та міжквартальних проїздів, запуск кількох нових тролейбусних маршрутів.
Також планується створити в Одесі міжнародний виставковий центр та представництва крупних українських і міжнародних компаній. Окрему увагу приділено реставрації історичного центру міста, яка має "відродити культурну самобутність і архітектурний вигляд Одеси".
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас