ВВП Бразилії знижується другий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Бразилії знижується другий місяць поспіль

Казна та Політика
313
ВВП Бразилії другий місяць поспіль демонструє негативну динаміку, повідомив Центробанк країни.
За оцінками відомства, зниження ВВП найбільшої країни Латинської Америки і однієї з країн БРІКС в лютому склало 0,23%. Мова йде про другий поспіль місяць негативної динаміки ВВП і найбільше зниження валового продукту з жовтня минулого року, коли цей показник скоротився на 0,58%.
Зростання ВВП Бразилії за 2011 рік склало 2,7%, демонструючи істотне уповільнення позитивної динаміки. Для порівняння, в 2010 році економіка країни зросла на 7,5%. Це змусило уряд країни ввести комплекс податкових пільг для підвищення конкурентоспроможності промисловості та експортерів в квітні цього року.
Пакет стимулювання національної економіки передбачає скасування 20-відсоткового податку на соціальне страхування працівників для 15 галузей промисловості, податку на експорт, а також розміщення держзамовлення на виробництво медикаментів і важкої будівельної техніки у національних виробників.
Мінфін Бразилії також заявив про продовження курсу на втримання зростання американського долара відносно національної валюти, серед яких періодичні інтервенції на торгах і стягування податків на фінансові операції при переведеннях інвестиційних коштів до Бразилії в іноземній валюті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас