Радбез ООН загрожує Північній Кореї новими санкціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радбез ООН загрожує Північній Кореї новими санкціями

Казна та Політика
84
Рада Безпеки (РБ) ООН виступила із заявою, в якій засуджує запуск північнокорейського супутника. Про це повідомляється на сайті організації.
У документі підкреслюється, що цей запуск, так само як і будь-який запуск, для якого використовується технологія балістичних ракет, навіть якщо він характеризується як запуск супутника або космічної ракети-носія, є серйозним порушенням колишніх резолюцій Радбезу 2006 і 2009 рр.
Рада закликала Північну Корею не робити жодних нових пусків з використанням технології балістичних ракет і підтвердити свої раніше дані зобов'язання щодо мораторію на запуск ракет.
Також РБ ООН доручив санкцій комітету розширити список людей і організацій, вже підпадають під обмежувальні заходи. Заяву голови РБ ООН було схвалено 15 членами РБ і повідомлено на офіційному засіданні.
КНДР здійснила запуск ракети-носія "Инха-3" із супутником "Кванменсон-3" 13 квітня ц.р. Пуск був невдалим: ракета вибухнула через кілька хвилин після старту. Її уламки впали в Тихий океан.
За офіційною інформацією, апарат призначався для організації телемовлення та збору погодних даних. Разом з тим іноземні фахівці відзначали, що під прикриттям мирної програми Пхеньян може провести випробувальний запуск балістичної ракети дальнього радіусу дії.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас