Українці спростовують звинувачення в постачаннях зброї для Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці спростовують звинувачення в постачаннях зброї для Сирії

233
Українська компанія, яка зафрахтувала судно Atlantic Cruiser, спростовує звинувачення в перевезенні зброї для Сирії і збирається подати в суд на Der Spiegel. Німецький МЗС як і раніше мовчить, повідомляє Deutsche Welle.
Українська компанія Varamar, яка зафрахтувала німецьке судно Atlantic Cruiser, що стало причиною міжнародного скандалу через підозру в перевезенні зброї до Сирії, спростовує факт затримання корабля і наявності на його борту озброєнь. Про це в понеділок, 16 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс". "У Сирії судно перевозило вантаж, який призначений для проекту будівництва об'єкта на території Сирії", - заявив виконавчий директор компанії Varamar Олександр Варваренко. Він зазначив, що вантаж не має ніякого стосунку до армії чи зброї і не становить небезпеки. Компанія Varamar є офіційним представником міжнародної фрахтової компанії White Whale Shipping.
Тим часом компанія Varamar, заявив Олександр Варваренко в інтерв'ю радіостанції "Голос Росії", готується подати до суду на німецьке видання Der Spiege, вперше повідомила про можливе порушення ембарго на постачання озброєння до Сирії. За словами Варваренка, судно прямувало з індійського порту Мумбаї з цивільним вантажем для Сирії та задекларованою вибухонебезпечною речовиною, що використовується в гірничодобувній промисловості, яке призначалося для доставки до Туреччини та Чорногорії. До Туреччини ж, без заходу до Сирії, судно і відправиться, як тільки німецький судновласник прояснить ситуацію.
Тим часом уряд Німеччини в понеділок не міг сказати нічого конкретного з приводу інциденту, повідомляє агентство Reuters. "Необхідно прояснити ще безліч питань", - заявив представник німецького МЗС у Берліні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас