Експерти: Економіка КНР може прискоритися вже в другій половині цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Економіка КНР може прискоритися вже в другій половині цього року

Казна та Політика
152
Економіка КНР може прискорити своє зростання вже в другій половині цього року, зазначають експерти, пише РБК-Україна.
"Ми очікуємо прискорення зростання китайської економіки в другій половині року. Кілька місяців тому центральний уряд змістив акценти економічної політики від боротьби з інфляцією до підтримки зростання. Тож протягом кількох місяців ми очікуємо стабілізації темпів зростання економіки, а потім їх прискорення. За весь 2012 рік китайська економіка, за нашою оцінкою, зросте на 8,4%", - сказав в інтерв'ю Bloomberg TV керуючий директор по Китаю JP Morgan Chase Джинг Ульріх.
Директор 7 Investment Management Джастін Стюарт вважає, що на даний момент китайська економіка поступово сповільнюється, а не падає, як це іноді говорять.
"Дані щодо сповільнення економіки Китаю особисто мене, чесно кажучи, обрадували. Це ж прекрасні дані: економіка поступово сповільнюється, а не падає, як хтось побоювався. Китай перебудовує структуру економіки, переорієнтовує її з зовнішнього попиту на внутрішній - це тривалий процес, пов'язаний з неминучим сповільненням. Звичайно, це позначиться на світових сировинних компаніях, на цінах на сировину, але повторюся, це дуже довготривалий процес. З іншого боку, виробники споживчих товарів, які зможуть адаптувати свою продукцію для китайського ринку, можуть дуже сильно виграти від цього колосального зміщення в Китаї", - зазначив в ефірі Bloomberg TV директор 7 Investment Management Джастін Стюарт.
Нагадаємо, ВВП Китаю в I кварталі 2012 р. сповільнив зростання до 8,1% в річному численні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас