Створення європейського рейтингового агентства відклали через брак грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення європейського рейтингового агентства відклали через брак грошей

Казна та Політика
109
Створення європейського рейтингового агентства відкладається через брак фінансових коштів. Як повідомляє в понеділок, 16 квітня, газета Financial Times Deutschland, консалтингова компанія Roland Berger, якій доручено вивчити можливості створення агентства, оголосила, що зібрати стартовий капітал у розмірі 300 мільйонів євро не вдалося.
Компанія сподівалася отримати гроші від великих німецьких і французьких банків, однак вони не проявили зацікавленості. Але повністю відмовлятися від проекту Roland Berger не має наміру. Невелика група експертів продовжить роботу в цьому напрямку. Кошти для них виділили інвестори з фінансового сектора.
В даний час на ринках діє велика трійка рейтингових агентств - Moody's, Standard & Poor's і Fitch. В Європі "трійку" останнім часом піддають різкій критиці. Їх звинувачують не лише в тому, що своїми не завжди правильними оцінками вони сприяли загостренню кризи. Європейці також вважають, що рейтингові агентства зіграли негативну роль в драматичній ситуації, коли робилися спроби порятунку таких країн єврозони, як Греція, Португалія та Ірландія, які опинилися в борговій кризі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас