Виборча кампанія для кандидата по "мажоритарці" коштує 700 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виборча кампанія для кандидата по "мажоритарці" коштує 700 тисяч доларів

Казна та Політика
212
Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов оцінює мінімальні витрати на проведення виборчої кампанії на виборах парламенту для кандидата по мажоритарному округу в 700 тисяч доларів. Про це він сказав в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Для того, щоб кандидату-мажоритарнику провести технічно вибори, я не говорю - виграти, виграти - це поняття широке... в середньому для того, щоб технічно провести вибори, кандидату потрібно затратити мінімум десь порядку 700 тисяч доларів", - сказав депутат.
При цьому Єфремов не зміг сказати, яка точно сума може знадобитися кандидату для перемоги, зазначивши, що вона може коливатися в залежності від його рейтингу.
Як повідомлялося, 10 квітня Конституційний Суд визнав такими, що не відповідають Конституції, окремі положення закону "Про вибори народних депутатів" про право кандидатів балотуватися одночасно від мажоритарного округу і за партійним списком.
У 1998 році КС також визнав одночасне балотування в депутати Ради за партсписком і по мажоритарному округу неконституційним, однак ця норма була закладена в схвалений в 2011 р. закон про вибори парламенту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас