Австрія сприятиме ратифікації угоди про асоціацію України та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія сприятиме ратифікації угоди про асоціацію України та ЄС

202
Австрія сприятиме реалізації євроінтеграційних прагнень України, зокрема, щодо підписання і подальшої ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС і подальшої лібералізації візового режиму.
Відповідну заяву було зроблено австрійською стороною під час українсько-австрійських політичних консультацій за участю заступника міністра закордонних справ, керівника апарату МЗС України Павла Климкіна і генерального секретаря Федерального міністерства з європейських та міжнародних справ Австрії Йоганеса Кірле 13 квітня в Відні, передає прес- служба МЗС.
Під час консультацій сторони також обговорили широкий спектр питань українсько-австрійських відносин, зокрема, в політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах.
Відбувся обмін думками з питань регіонального характеру, зокрема, щодо перспектив врегулювання "заморожених конфліктів" під час головування України в ОБСЄ в 2013 р.
Була підтверджена зацікавленість сторін в активізації політичного діалогу між двома країнами на високому та найвищому рівнях, а також в розробці та реалізації інвестиційних та інфраструктурних проектів в рамках стратегії ЄС для Дунайського регіону, в тому числі за підтримки ЄС.
Нагадаємо, Україна і Євросоюз 30 березня в Брюсселі парафували угоду про асоціацію і ЗВТ. Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив, що процес ратифікації угоди про асоціацію України та ЄС буде залежати від внутрішньої ситуації в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас